Met de jaren worden de borsten slapper

vrouwAls vrouwen wat ouder beginnen te worden, dan is het een bekend fenomeen dat de bepaalde onderdelen van het lichaam wat slapper beginnen te worden. Zo ook de borsten. Slappere borsten vinden veel vrouwen niet mooi en zoeken dan ook naar oplossingen.

Alhoewel er natuurlijk push up BH’s zijn, pakt dat het probleem niet bij de bron aan. Uit de plastische chirurgie is er dan ook een ingreep die hier iets aan kan doen, door middel van borstlifting is dit mogelijk. Dit dient overigens niet verward te worden met siliconen prothese borsten vergroten, waar de borsten ook daadwerkelijk groter gemaakt worden met implantaten. Een borstlift is echt iets anders. Er wordt enkel getracht om de borsten weer hun natuurlijke vorm terug te geven, er komen dus geen implantaten aan te pas.

Combineren met implantaten

Alhoewel het doel van de borstlift is om de borsten weer voller te maken zonder deze direct te vergroten, kiezen sommige vrouwen hier toch voor. Soms lopen deze vrouwen al jaren met de gedachte om een vollere boezem te nemen en dit is dan een uitgelezen moment om dat te doen.

De borsten worden dan niet enkel gelift zodat deze hun oude vorm weer terug krijgen, maar er wordt tevens een implantaat ingebracht in de borst. Vaak wordt er gekozen voor silicone, dat komt het meest voor, maar er kan ook gekozen worden voor een vergroting van de borsten met eigen vet. Meer informatie op: http://www.beneclinic.be/borstverkleining-borstlifting/

Er wordt dan op een plek in het lichaam vet weggehaald, vaak rond de buik of heupen, en dit wordt opnieuw ingebracht in de borsten. Zo’n ingreep wordt lipofilling genoemd en heeft vaak een natuurlijk uitziend resultaat. Een dergelijk ingreep als een borstlift is overigens niet zonder risico’s. Bespreek dit altijd met een arts of chirurg.